Workshop

jouw veranderkracht

Een organisatie de toekomst in loodsen en succesvol houden, vraagt om leiders, teams en medewerkers met veranderkracht. Veranderen betekent uit je comfortzone komen en dat vinden veel mensen niet prettig. BooSSST ontwikkelde daarvoor de workshop Jouw Veranderkracht.

Over energie, veerkracht, een groeimindset en zelfmanagement, vier belangrijke elementen binnen werkgeluk en vitaliteit op de werkvloer.

BooSSST_veranderkracht

Positieve technologie

Organisaties moeten ultiem wendbaar zijn om te overleven. Dit hebben we de laatste (corona)jaren goed kunnen merken, maar ook nu: de (werk)wereld is er alleen nog maar complexer op geworden

“It’s not the strongest of the species that survives but the most adaptable.” Charles Darwin had het al vroeg in de gaten. Wie een vluchtige blik op de wereld werpt en de snelheid van de veranderingen gadeslaat, zal al snel beseffen dat er, wat aanpassingsvermogen betreft, meer en meer van ons gevraagd gaat worden.

De uitdaging is hoe de mens in die strategie de plaats te geven die hij of zij verdient. Alleen de meest wendbare en veranderkrachtige organisaties houden het hoofd boven water en kunnen groeien, de organisaties waar werkgeluk centraal staat. Wie het aandurft om human strategies uit te rollen waarin ontwikkeling, groei en verbetering in dienst staan van werkgeluk en werkbeleving, kiest voor de duurzame weg naar betrokken medewerkers, hogere productiviteit en meer rendement.

Doelen en saboteurs

Veranderkracht is daarom een van de belangrijkste eigenschappen waarover medewerkers, managers én teams moeten beschikken. Gedragsverandering begint met onderzoeken wat nou eigenlijk precies je wens is. Pas als je een duidelijk doel voor ogen hebt dat echt klopt bij wat je zélf wilt, kun je iets veranderen. Ook je weerstand in kaart brengen is belangrijk. Waarom lukt het je niet het gedrag te vertonen dat je graag wilt?

Voel je angst en toon je moed

Minder op je mobieltje kijken. Vaker sporten. Gezonder eten. Duurzamer leven. Niet meer toegeven aan FOMO-momenten, iets nieuws uitproberen. Ik hoor het zo vaak om me heen. Je neemt je voor dat je het anders wilt doen, maar het lukt je niet je gedrag te veranderen. Wat is er nou nodig om wél tot actie over te gaan? En waarom is het niet zo simpel als ‘als je maar echt wilt lukt het je wel?’ Dat is in organisaties niet anders. Als iemand daar tegen je zegt dat je je werkwijze moet veranderen, dan moet je daar aan wennen. Zolang je weet wat er van je verwacht wordt en waar je goed in bent, voelt het comfortabel. Maar als er iets verandert, weet je ineens niet meer waar je aan toe bent en of je de verwachtingen wel waar kunt maken. Dat brengt spanning en onzekerheid met zich mee.

Vitale medewerker

Een veranderkrachtig persoon is iemand die zich goed staande weet te houden bij nieuwe ontwikkelingen, bij voorkeur veranderingen zelfs omarmt en nieuwe mogelijkheden onderzoekt. Dat gaat gemakkelijker wanneer je graag jezelf verbetert, wil blijven leren en actief op zoek gaat naar veranderende omgevingen. Een mentaal, fysiek en sociaal vitale medewerker.

Jezelf kennen helpt hierbij enorm, omdat je dan van jezelf weet aan welke knoppen je kunt draaien om beter en efficiënter mee te bewegen.

BooSSST veranderkracht veerkracht 1

De verschillende componenten van veranderkracht

De basis van veranderkracht bestaat uit vier elementen. Met deze vier elementen gaan we uitgebreid aan de slag in de workshop Jouw Veranderkracht.

Groeimindset

Iemand met een op groei gerichte mindset gelooft dat kwaliteiten, intelligentie en persoonlijkheid niet vast staan, maar dat je je verder kunt ontwikkelen door te leren en ervaringen op te doen. Iemand met deze houding durft meer zichzelf te zijn en ziet kwetsbaarheid als een kracht. Mensen met een groeimindset geloven dat je je kunt ontwikkelen door er moeite voor te doen. Het brein trainen.

Zelfmanagement

Gericht zijn op het verbeteren van je prestaties, reacties en inzichten van anderen benutten om jezelf te ontwikkelen. Over de cirkel van invloed en de cirkel van 8 over het kijken in kansen.

Energie

Vitaal en persoonlijk leiderschap. Nieuwsgierig en speels zijn, met energie aan iets nieuws beginnen. Verander je taal, verander je mindset, het ijsbergmodel.

Veerkracht

Het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag. Wie veerkrachtig is, gaat tegenslagen en uitdagingen zien als mogelijkheden en is in staat om ook in moeilijke tijden positief, toekomstgericht en sterk te blijven. Meestal werk je niet alleen en maak je onderdeel uit van een team. Omdat je als collega’s elkaar voortdurend beïnvloedt, is de houding van elk individueel teamlid bepalend voor de veerkracht en daarmee het succes van een team.

BooSSST_veranderkracht_groeimindset

BooSSST: Een duwtje in de rug voor meer veranderkracht

Met concrete ideeën en best practices kunnen medewerkers zelf meer de regie nemen en wordt het makkelijker om een gesprek met elkaar voeren. Je helpt medewerkers het best door ze inzicht te geven en bewust te maken. Waardoor ze out of comfort komen en ze denken: “zo kan het echt niet doorgaan”. Om vervolgens stappen te ondernemen om hun patroon aan te passen en mee te bewegen.

Werk maken van werkgeluk

Samen aan de slag met deze workshop?

Bij 10 - 15 personen
950,-

Een actieve workshop met stellingen, oefeningen en veel interactie, informeel en verbindend.

De minimaal benodigde tijdsinvestering: vanaf 1,5 uur.

De workshop Jouw Veranderkracht kun je als onderdeel inzetten van een verandertraject of bij nieuwe werkwijze door (technologische) ontwikkelingen. Maar het past ook heel goed als intermezzo op andere personeelsactiviteiten zoals een heidag, teamontwikkeling, een managementsessie, een talentenprogramma of misschien wel de start van een cultuurverandering binnen de organisatie. Een keer brainstormen over jouw BooSSST?

Jolanda  Bakker

let’s rock

Wat anderen zeggen

Zij werkten al eerder samen voor meer werkgeluk

Heel tevreden en dankbaar met de workshop over Werkgeluk die Jolanda aan mijn teamgenoten en mij heeft gegeven. Mooi op maat gemaakt en zeer inspirerend. Aanrader voor een team wat (werk)geluk , creativiteit en verbinding met elkaar wil beleven!
Iris van Swol
Nederlandse Spoorwegen
Wat een feest om met Jolanda samen te werken. Jolanda werkt inspirerend en ziet de mens binnen een team. Luistert en zorgt voor maatwerk. Ze zet mensen aan het denken en prikkelt. Jolanda zorgt voor een laagdrempelige workshop vol creativiteit en met een vleugje humor.
Astrid Boot
KindeRdam
Super interessante en gezellige workshop ‘Werkgeluk’ gehad. Zeker een aanrader.
Roy Hendriksen
CEVA Logistics

Ik vertel je graag meer

Vragen?

Jazeker, we stemmen met elkaar af hoe we het programma hierop kunnen aanpassen en maken vervolgens een mooi programma op maat voor jouw team(s).

Voor de benodigde facilitaire zaken en zaalinrichting stemmen we vooraf af.
Opdrachtgever zorgt voor een geschikte ruimte, eventuele catering, beamer, scherm, eventueel geluid en de benodigde aansluitingen voor het geven van een Powerpoint presentatie.

BooSSST zorgt voor alle benodigde materialen voor de verzorging van de sessies.

Jazeker, wij zijn hier grote voorstander voor. Een andere omgeving geeft vaak een extra boost aan het programma, we hebben veel ervaring met organiseren en denken graag met je mee.

Ik vertel je graag meer