Workshop

jouw meesterwerk

BooSSST staat voor een vriendelijk duwtje in de rug vanuit jouw eigen kracht.
Met boosssten veranderen we gedrag door je kennis én tools te geven om zelf goede keuzes te maken.

IMG-20220407-WA0019

Kies voor werkgeluk

Werkgeluk en vitaliteit

Werkgeluk bestaat uit een aantal gemeenschappelijke factoren zoals zingeving en voldoening, maar ook plezier en verbinding. Ga naar deze factoren op zoek in jouw werk. De keuze voor wel of geen werkgeluk maak je zelf!

We leggen in deze workshop uit hoe jij zelf jouw werkgeluk kunt vormgeven. Hoe je zelf kunt werken aan je vitaliteit; aan je  mentale en fysieke fitheid en hoe je gelukgewoonten opbouwt. Wat stress nu eigenlijk is en hoe je kunt zorgen voor meer ontspanning. Eenvoudige stappen, die haalbaar zijn voor iedereen. We werken dan ook vanuit amplitie, waarbij het draait om bevorderen in plaats van voorkomen (preventie) of herstellen (curatie).

Jouw Meesterwerk

Een steengoede creatie maken

Over het belang van bewuste keuzes maken, regie pakken, stress, ontspanning en het opbouwen van gelukgewoonten.  We werken met stellingen, (groeps) oefeningen en gaan volop in gesprek. 
Lekker interactief en heel praktisch aan de slag om de deelnemers te enthousiasmeren en verleiden om aan hun werkgeluk & vitaliteit te werken met de
Workshop Jouw meesterwerk.

Optioneel is het eindigen met het maken van een persoonlijke Happy Stone; een krachtsteen of groeisteen. 

Boossst blob open

Een Happy Stone is een steen die door iemand mooi beschilderd is en vervolgens ergens wordt neergelegd om de vinder blij te maken. Een geluksmoment voor de maker én de vinder.

Happy Stones gaan onder meer over creativiteit, positieve psychologie, het aanmaken van geluksstoffen, de werking van het (hart)brein en mentale en fysieke fitheid. Dus over werkgeluk & vitaliteit!

IMG 20220705 WA0007

De workshop

‘Maak van jouw leven een meesterwerk’

In de 1e bouwsteen gaan we dieper in op het begrip werkgeluk en hoe je zelf jouw werkgeluk kunt vormgeven aan de hand van het model 'de 8 van werkgeluk'.

In bouwsteen 2 ligt de focus op hoe je zelf kunt werken aan je (mentale fitheid) en gelukgewoonten opbouwt. Wat stress nu eigenlijk is en hoe je kunt zorgen voor meer ontspanning.

De 3e bouwsteen gaat in op de succesformule voor het veranderen van gedrag en over waardering/complimenten.

Optioneel is bouwsteen 4, de deelnemers zelf laten ervaren wat de invloed is van creativiteit op het brein; het maken van een eigen kracht- of talentensteen.

Alle bouwstenen zijn interactief met stellingen, oefeningen en hexagonal thinking. Begrijpen, herkennen, ervaren en doen staan op het programma. Op deze manier is werkgeluk niet iets zweverigs maar praktisch en direct toepasbaar.

Want hoe leg je anders thuis uit dat je stenen hebt beschilderd en daardoor werkgelukkiger bent geworden 😊

Het concept van deze workshop werkt goed vanwege de groepsbinding; je doet het als groep met elkaar en je stimuleert elkaar.

Werkgeluk & vitaliteit is vooral doen! Samen aan de slag met werkgeluk & vitaliteit.

De fun-factor helpt bij het luchtig brengen van de kernboodschap van vitaliteitsmanagement.

Fysieke en mentale ontspanning We verbeteren de persoonlijke vitaliteit, en zorgen voor een betere focus, rust en ontspanning.

Talenten. Complimenten. Waarden.

Jouw steentje bijdragen

Zo wordt deze workshop een mooi middel om de samenwerking binnen teams te versterken en ook een bijzondere ervaring om elkaar op een andere manier te leren kennen en collega’s met elkaar te verbinden. 

De workshop maken we voor iedere organisatie op maat. Daarbij houden we rekening met het gewenste doel, de bedrijfscultuur en de doelgroep. We nemen je medewerkers mee in een nieuwe ervaring waarbij de focus ligt op verbinding, kennis uitwisseling en elkaar beter leren kenen rondom de thema’s werkgeluk en vitaliteit. 
Zie hiernaast enkele voorbeelden voor het creatieve onderdeel als aanvulling op de workshop. 

Talentensteen

Wat is jouw grootste talent, wat is jouw grootste kracht, of wat ga jij doen om meer in je kracht te gaan staan?

Complimentensteen

Een mooie steen maken voor een collega.

Waardensteen

Een steen op basis van de persoonlijke waarden in relatie tot de kernwaardenwaarden van de organisatie. Een mooie manier om zo de kernwaarden visueel te maken en laten beleven.

Werk maken van werkgeluk

Samen aan de slag met deze workshop?

Bij 10 personen
950,-

Na 1, 2 of 3 bouwstenen met ook daarin heel veel interactie d.m.v. stellingen, oefeningen en hexagonal thinking kunnen we optioneel bouwsteen 4 toevoegen en het laatste halfuur lekker creatief aan de slag met het maken van een persoonlijke krachtsteen. 

Inclusief alle materialen. De minimaal benodigde tijdsinvestering: vanaf 1,5 uur.

Werk maken van werkgeluk met deze ‘Workshop Jouw meesterwerk´?

De workshop Jouw meesterwerk kun je als onderdeel inzetten van een vitaliteitsprogramma. Maar het past ook heel goed als creatief intermezzo op andere personeelsactiviteiten zoals een heidag, een teambuilding, een managementsessie, een talentenprogramma, het eindejaarsfeest of misschien wel de start van een cultuurverandering binnen de organisatie. Een keer brainstormen over jouw BooSSST?

Jolanda  Bakker

let’s rock

Wat anderen zeggen

Zij investeerden al eerder in werkgeluk

Met Jolanda maak je in de workshop 'Happy Stones’ heel concreet wat er voor jou echt toe doet. Je eigen creatie draagt een steentje bij aan je focus op jouw (levens)doel of (werk)geluk. Als mooie herinnering voor jezelf of zichtbaar voor een ander als aanleiding voor een goed gesprek.
Erik van den Boogaard
Expert strategische samenwerkingen bij PlusValu/Peilon
Jolanda gaf tijdens een bijeenkomst van Netwerk Werkgeluk de workshop Happy Stones. De introductie was inspirerend. Deelnemers vonden het leuk om te doen en er ontstonden mooie gesprekken over wat er gemaakt was. Mooi om te zien dat wat je handen maken, weer hele nieuwe input kan geven.
Nancy Peeters
Oprichter Netwerk Werkgeluk
Keitof of steengoed?
De workshop bracht mij even terug in het nu. Daar werd ik echt gelukkig van thanks Boossst (Jolanda)
Carolyn Gfeller- Pouw
HR adviseur CJG Rijnmond

Ik vertel je graag meer

Vragen?

Jazeker, we stemmen met elkaar af hoe we het programma hierop kunnen aanpassen en maken vervolgens een mooi programma op maat voor jouw team(s). 

Voor de benodigde facilitaire zaken en zaalinrichting stemmen we vooraf af.
Opdrachtgever zorgt voor een geschikte ruimte, eventuele catering, beamer, scherm, eventueel geluid en de benodigde aansluitingen voor het geven van een Powerpoint presentatie.
BooSSST zorgt voor alle benodigde materialen voor de verzorging van de sessies. Denk hierbij aan pennen, papier, stenen, placemats, acrylverf.

Jazeker, wij zijn hier grote voorstander voor. Ook het verspreiden van de gemaakte stenen kan onderdeel zijn in het programma icm bijvoorbeeld een mindfull wandeling.
Een andere omgeving geeft vaak een extra boost aan het programma, we hebben veel ervaring met organiseren en denken graag met je mee.

Ik vertel je graag meer